Oslo del av bevegelse mot antisemittisme


Blogglistenhits

Etter et forslag fremmet av KrFs representant i har bystyret i Oslo besluttet å melde seg inn i “Mayors United Against Anti-Semitism” på bystyremøtet 28.09.2016. Jeg holdt et innlegg på vegne av Miljøpartiet De Grønne i forkant av avstemningen som jeg legger ved her. Vedtaket ble forøvrig enstemmig:

antisemitismAntisemittisme er, dessverre, et stadig tilbakevendende fenomen. Antisemittisme er forøvrig også en mal for mange andre senere hat-ideologier. Hat kan man dessverre ikke vedta vekk. Vedtak mot antisemittisme er og forblir altså symbolpolitikk.

Men, likevel, et vedtak om en slik tilslutning, er viktig. Det er viktig, fordi symbol-politikk faktisk er viktig. Symboler viser til verdier. Våre verdier vedrørende antisemittisme bør være krystallklare, en kraftig fordømmelse.

Så føler jeg for å si noe som en muslim, fordi det så ofte påstås at muslimer på noen måte skulle være implisitt antisemittiske, og at antisemittisme er noe som i Norge i dag fremmes bare av muslimer. Det stemmer altså ikke. En liten privat historie, om jeg får lov. Da jeg vokste opp i Nes kommune sent på 80 tallet hørte jeg dessverre “jævla jøde” brukt som skjellsord ganske så ofte. Jeg var den eneste muslimen på denne skolen, og det var ikke jeg som brukte det. Jøden, det var meg.

14459807_10153933876427671_510328928_nDette betyr selvsagt ikke at muslimer ikke kan være antisemittiske. Poenget er imildertid bare at vår motstand mot antisemittisme ikke bør avhenge av om det er muslimer eller noen andre som står for antisemittismen. Den skal fordømmes like klart og tydelig. Uansett!

Vi takker representanten Lunde for forslaget, og støtter derfor selvsagt en slik tilslutning!

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *